Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
SharePoint
Administrer tilladelserAdministrer tilladelser
|
VersionshistorikVersionshistorik

Navn

Titel

Opløftningsbillede

Jordbasen

Sideindhold

​​Jordbasen.dk er et online mødested, hvor bygherrer, entreprenører, rådgivere og andre med bygge- og anlægsprojekter, på få minutter kan udbyde eller efterlyse jordpartier, således at disse kan indgå i planlægningen af andre projekter i Danmark. Ved at facilitere øget gennemsigtighed i jordmarkedet er det målet, at Jordbasen skal forøge genanvendelsen af overskudsjord og samtidig medvirke til at mindske råstofforbruget og ligeledes mindske behovet for deponeringsanlæg. Jordbasen er klar til brug fra og med 6. juni 2016, og bygherrer, entreprenører, rådgivere og andre brugere kan selv medvirke til at sitet bliver en succes, ved at gøre det til en integreret del af bygge- og anlægsprocesser i både privat og offentligt regi.

Spred den gode nyhed - hjælp Jordbasen godt i gang!

Det er vigtigt at komme godt fra start, og i forbindelse med Jordbasens lancering er der behov for hjælp til at få sat gang i annonceringen. Projektet opfordrer derfor til at sprede budskabet om, at sitet er klar til brug, iblandt bygherrer, transportører, entreprenører og offentlige myndigheder.

Sitet kan fra d.d. tilgås via. webadressen www.jordbasen.dk. Annoncer kan ses uden login, men oprettelse af annoncer eller registrering af permanente modtageanlæg kræver at der logges ind vha. enten DMP-login eller medarbejdersignatur. Kom godt i gang med at bruge Jordbasen ved at se tjeklisten for oprettelse af annoncer eller tjeklisten for registrering af permanente modtageanlæg. Hele vejledningen i brug af Jordbasen kan du hente ved at klikke her.

Hvis du blot er nysgerrig efter at afprøve sitet, kan du se og afprøve funktionaliteten i beta-versionen via. dette link.  Ved behov for vejledning til login, kan Miljøportalens support kontaktes på support@miljoeportal.dk.

Vi glæder os til at se jeres overskudsjord på Jordbasen!

Baggrund for projektet


Da Region Hovedstaden og Bygherreforeningen i 2013 iværksatte projektet Helhedsorienteret bæredygtig jordhåndtering, var det blandt regionens ønsker, at få udviklet en prototype for et landsdækkende online mødested for jordaktører, således at udbud og efterspørgsel af jord kunne være uafhængig af kommunegrænser. I 2014 blev der således udviklet en prototype på Jordbasen med det formål, at etablere et enkelt og funktionelt koncept for en basal webplatform, hvor aktører på området kunne oprette annoncer for jordpartier. Projektet blev gennemført i samarbejde med en række samarbejdspartnere, herunder Danmarks Miljøportal. Både private og offentlige interessenter har deltaget aktivt i udviklingsfasen, bl.a. med behovsafklaring, udformning og test af Jordbasen-prototypen. På baggrund af en bred opbakning til projektet, besluttede Danmarks Miljøportal at færdigudvikle og drifte en landsdækkende løsning.

Færdigudviklingen af en fuldt funktionel webløsning har fundet sted siden efteråret 2015. De første to år bliver hjemmesiden drevet ved hjælp af støtte fra Realdania, hvilket betyder at det er gratis at benytte hjemmesiden i denne periode.

Artikeldato

DMP Fagområde

Jordforurening

DMP Systemer

Jordportalen

Manchet

Skjul fysiske URL-adresser fra søgninger

Indholdstype: DMP Nyhed
Version:
Oprettet af kl. af
Senest ændret kl. af